Groene Ster LeeuwardenHome  

Zondag 2 oktober vindt de 28e Bikkel Survivalrun plaats!

LEEUWARDEN – Op zondag 2 oktober 2022 organiseert Stichting Survivalrun Friesland de jaarlijks terugkerende Bikkel Survivalrun. Een fantastisch parcours, dwars door het Groene Ster gebied, met heel veel uitdagende hindernissen.
Al jaren is Technieker hoofdsponsor. De organisatie is er trots op dat ze Technieker ook dit jaar weer als hoofdsponsor mogen verbinden aan de run.

Dit jaar zullen ca. 1500 deelnemers uit binnen- en buitenland in verschillende leeftijd- en afstandscategorieën hun kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en niet te vergeten hun sportiviteit testen op de diverse parcoursen in recreatiegebied ‘de Groene Ster’ bij Leeuwarden. Er zijn diverse afstanden uitgezet. Voor de recreatieve bikkel is er een parcours van 5,5 km. De meer getrainde bikkels kunnen helemaal los gaan op het parcours van 8 km, of het 12 km parcours met maar liefst 34 pittige hindernissen. De doorgewinterde bikkels gaan zelfs voor een parcours van 20 km.

Dit evenement is niet alleen een belevenis voor de sporters en hun verzorgers, ook voor het publiek is er meer dan genoeg te zien langs de kant. Er is een fietsroute langs het parcours. Op de routekaart, die verkrijgbaar is op het start/finish terrein, staan de meest spectaculaire hindernissen duidelijk gemarkeerd. De Âlvestêdetocht is hier één van, deze beruchte combinatie trekt veel bekijks en is te vinden aan het Groene Sterpad.

Vanaf 9:30 uur tot ongeveer 13.30 uur zal er om de 3 minuten een groep sportievelingen van start gaan. De laatste deelnemers moeten voor 17.00 uur gefinisht zijn. Tot deze tijd is het een ware belevenis bij de eindhindernis, waar de vermoeide deelnemers uw aanmoediging goed kunnen gebruiken.

Kijk voor meer informatie op bikkelrun.nl, of volg ons op Facebook of instagram
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend