Groene Ster Leeuwarden


Home


Nieuws 2009 17-12-2009: Vandaag werden we een beetje overvallen door Koning Winter. Sommige weermannen hadden wel redelijk veel sneeuw voorspeld, maar dat het zoveel zou worden? In Leeuwarden viel ongeveer 30 cm sneeuw, wat ook in de Groene Ster prachtige beelden opleverde. Bekijk deze beelden op de volgende pagina.
Geniet ook dit weekend zelf van een witte Groene Ster.
 

17-10-2009:
Ook in de herfst is het erg mooi in de Groene Ster. Wacht niet te lang want momenteel is het een kleurrijk geheel. Binnenkort zullen de bomen ook de laatste bladeren laten vallen, zodat we weer een jaar moeten wachten op al deze schoonheid.
Bekijk enkele herfstfoto's op de volgende pagina.
 
04-10-2009: De survivalrun 2009: Het weer was veel beter dan vorig jaar, toen het vrijwel de gehele dag pijpenstelen regende. Het was vandaag echt Hollandsweer, zon bewolking en af en toe een buitje. Met dit jaar een een record van 957 deelnemers, werd de loop een groot succes. Ook over de publieke belangstelling kan de organisatie zeer tevreden zijn, het was gezellig druk in de Groene Ster.

 
02-10-2009: Komende zondag wordt weer de traditionele survivalrun gehouden in de de Groene Ster. Inmiddels zijn de meeste hindernissen al opgebouwd. Morgen nog even de laatste klusjes, waaronder het plaatsen van de borden. Vorig jaar was het weer bar en boos, maar dit jaar zijn de vooruitzichten een stuk beter. Met een neerslag kans van 30 % en een beetje zon prima sportweer. Dit jaar met een record deelname van meer dan 800 deelnemers.
 
Speciaal voor de toeschouwers is er een fietsroute uitgezet, zodat het evenement van dichtbij te volgen is.
 
29-09-2009: Gisteravond is de structuurvisie Groene Ster met een grote meerderheid van stemmen aangenomen. Alleen de SP stemde tegen. Het amendement van de SP tegen elke uitbreiding van Aqua Zoo kreeg alleen steun van de eigen SP en werd hiermee verworpen. Ook een motie van de NLP waarin gepleit werd voor meer samenwerking met de buurgemeente Tytsjerksteradiel, (met mogelijke verplaatsing van de camping tot over het spoor), kon niet rekenen op een meerderheid. Alleen de eigen fractie en de FNP stemden voor de motie.
De hondenstranden en ook het naaktstrand blijven op dezelfde locatie gehandhaafd.

Vrijwel alle aandacht ging verder uit naar Aqua Zoo. In samenwerking met Aqua Zoo worden er twee alternatieven voor de uitbreiding uitgewerkt, zowel in westelijke als noordelijke richting. Als de plannen klaar zijn worden deze aan de gemeenteraad voorgelegd.
Wordt vervolgt...
 
16-09-2009: Op de site van Omrop Fryslân staat een interview met wethouder Marco Florijn, over de toekomstige uitbreiding van Aqua Zoo. In de structuurvisie van de Groene Ster wordt nu ook ruimte opgenomen voor uitbreiding van Aqua Zoo in noordelijke richting. Hierdoor wordt er veel minder beslag gelegd op de openbare ruimte. In de commissie vergadering van afgelopen 24 augustus was er veel verzet van PalGroenLinks, PvdA en CDA tegen de uitbreiding van Aqua Zoo in westelijke richting. De wethouder deed toen de toezegging ook in noordelijke richting te gaan zoeken naar ruimte voor de uitbreiding.
 
09-09-2009:  Deze week en ook volgende week wordt de visstand in de Groene Ster opgenomen. De resultaten worden vergeleken met de visstand van 2002 en 2006. Op deze manier volgt het Wetterskip Fryslân de ontwikkeling van de visstand en bepaalt ze het effect van genomen maatregelen voor het bereiken van een goede ecologische toestand in de wateren. Lees meer...
 
5-09-2009:  Vandaag wordt het hardstylefestival Xplode voor het eerst gehouden in de Groene Ster. Het feestterrein ligt in hartje Groene Ster, op het strand vlak naast de kiosk. Door het slechte weer van de afgelopen dagen begon het feest anderhalf uur later dan gepland. De organisatie verwacht dat vandaag ongeveer 3000 danceliefhebbers het festival zullen bezoeken. Lees meer...

02-09-2009:Komende zaterdag wordt het housefeest Xplode gehouden in de Groene Ster. Er worden circa 3000 danceliefhebbers  verwacht. Het strand bij de kiosk wordt ingericht als festivalterrein en is enkele dagen niet toegangelijk voor de zwemmers en zonliefhebbers. In het water wordt een podium gebouwd, waarop allerlei vuuracts te zien zijn. Lees meer... 

24-08-2009: Aqua Zoo mag alleen groter bij de snelweg Leeuwarden - Dierenpark Aqua Zoo bij Leeuwarden mag wel uitbreiden maar dan in de richting van de Groningerstraatweg, de snelweg naar Hurdegaryp. Uitbreiding het Groene Stergebied in, zoals het dierenpark zelf en het college van B en W willen, vindt de gemeenteraad van Leeuwarden niet goed. Dat bleek gisteravond in de vergadering van de raadscommissie Stadsontwikkeling over de Structuurvisie 2008/9 - 2012 voor het gebied van de Grote en Kleine Wielen en de Groene Ster. Lees verder op de site van het Friesch Dagblad
 
02-06-2009: Homo's in Leeuwarden moeten een gemarkeerde homo-ontmoetingsplaats krijgen. Directeur Cees van Baalen van homobelangenorganisatie COC Friesland denkt dat het goed is om zo'n plek met borden aan te geven. „Zet op zo'n bord twee mannen die hand in hand staan afgebeeld.” Voor het volledige artikel lees verder op de site van de Telegraaf
 
11-05-2009: Dierenpark Aqua Zoo bij Leeuwarden werkt het komend half jaar zijn uitbreidingsplannen in detail uit. De nieuwbouw komt volgens planning op het recreatieterrein van de Groene Ster, even ten westen van het dierenpark.
Lees verder op de site van de Leeuwarder Courant: Aqua Zoo tekent plan uitbreiding
 

11-01-2009 In het weekeind van 10 januari kon er sedert lange tijd weer eens worden geschaatst in de Groene Ster. Het ijs was voor de beperkte groep schaatsers dik genoeg, alleen onder de bruggen waren enkele zwakke plekken. Na dit prachtig weekend trad de dooi in, waardoor er helaas geen schaatstocht kon worden verreden.
Lees verder...
 
 
 
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend